Można się zastanawiać, czym jest miąższ kakaowy. Pozwól, że pokrótce wyjaśnimy Ci najbardziej szalony produkt, jaki kiedykolwiek opracowaliśmy. Świeże ziarno kakaowca otoczone jest białym śluzem–klejem roślinnym zwanym placenta, znanym również jako miąższ. Jest słodka, cytrusowa i żadna wizyta na plantacji kakao nie jest kompletna bez obejrzenia dojrzałego strąka kakaowego rozcinanego maczetą, a następnie posmakowania tego orzeźwiającego miąższu. Ten niesamowity produkt uboczny jest pełen witamin, przeciwutleniaczy i aromatów, a my znaleźliśmy sposób na jego zbieranie i konserwowanie. Liofilizujemy miąższ, aby uzyskać konsystencję przypominającą bezę, a następnie zanurzamy miąższ w czekoladzie zrobionej z białego, tradycyjnego kakao. Kakaowy smak jakiego się nie spodziewacie!
Składniki: czekolada 70% (białe kakao, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*), suszona miazga kakaowa. *składniki organiczne Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, max 18°C.
Wartości odżywcze (100g): Energia kCal: 305; KJ: 1276; Tłuszcze: 0g; Tłuszcze nasycone: 0g; Węglowodany: 83g; W tym cukry: 83g; Białko: og; Sól: 0mg.