Theobroma bicolor (kakaowiec Macombo, Jaguar) jest jednym z najrzadszych gatunków z rodzaju Theobroma, (poza Theobroma cacao - zwykłe kakao). Legenda głosi, że w dzikiej tropikalnej dżungli do dziś przetrwało tylko około tysiąca drzew. Od czasów prehistorycznych kakao Jaguar było używane zarówno do celów spożywczych, jak i rytualnych. Udało nam się zbudować bardzo ograniczony łańcuch dostaw tych rarytasów, ale także nadaliśmy mu nieco dymnego i pikantnego akcentu dzięki tej autorskiej recepturze. Aby pójść jeszcze dalej, zanurzyliśmy ziarna w czekoladzie wykonanej z białych nasion kakaowca. Zdobądź trochę, dopóki nie zniknie na zawsze.
Składniki: czekolada 70%, dzikie kakao odmiany jaguar (białe kakao, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*), wędzona papryka, sól morska. *składniki organiczne Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, max 18°C.
Wartości odżywcze (100g): Energia kCal: 741; KJ: 2287; Tłuszcze: 48g; Tłuszcze nasycone: 25g; Węglowodany: 36g; W tym cukry: 30g; Białko: 8g; Sól: 300mg.
Masa tabliczki: 65g.