Mleczna czekolada z probiotycznym kefirem.
Kefir to zwycięska walka mleka z czasem. Na Litwie mamy starożytne tradycje tworzenia kefiru, autentycznego produktu dziedzictwa kulinarnego. Kefir zawiera probiotyki, symbiozę pożytecznych bakterii i drożdży, które przekształcają mleko. Z pokolenia na pokolenie tajemnicza cząsteczka kefiru jest przekazywana, aby kultywować ten musujący napój. Kierując się naszym innowacyjnym duchem, postanowiliśmy stworzyć coś naprawdę niekonwencjonalnego, mieszając kefir z czekoladą. Dzięki żywym mikroorganizmom tabliczka starzeje się jak ser, a smaki rozwijają się z czasem. Jakie to ponadczasowe, nieprawdaż?
Szampański charakter i lekko kwaśny posmak. Aromatyczne drożdże kefirowe działają magicznie i tworzą kwiatowe nuty.
Składniki: kakao*, cukier*, masło kakaowe*, kefir*, mleko sienne w proszku*. Może zawierać śladowe ilości orzechów, słonecznika. Kakao min. 57%. *składniki organiczne Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, max 18°C.
Wartości odżywcze (100g): Energia kCal: 585; KJ: 2449; Tłuszcze: 37.5g; Tłuszcze nasycone: 22g; Węglowodany: 52g; W tym cukry: 33g; Białko: 5g; Sól: 42mg.
Masa tabliczki: 57g.