Czekolada i cola nie są oczywistym połączeniem. Wkomponowanie w siebie takich smaków wymaga wyobraźni i umiejętności. Udało nam się! Odtworzyliśmy oryginalny przepis na colę dr. Johna Pembertona z 1886 roku – nie było to łatwe, ponieważ ów przepis zawiera orzechy coli, trzy rodzaje cynamonu, a także neroli, kolendrę i inne, całkowicie naturalne składniki – a następnie, żeby jeszcze bardziej skomplikować sytuację, zmieszaliśmy wszystko z czekoladą specialty zachowując przyjemnie gazowaną teksturę. To skomplikowany przepis, który przyjemnie rozchodzi się po ustach. Legendarny smak w zaskakującej formie!
Składniki:
kakao specialty*, cukier karmelizowany*, masło kakaowe*, orzech coli*, cytryna*, cynamon*, mieszanka przypraw*, słód*, wanilia*. Może zawierać śladowe ilości mleka, słonecznika lub orzechów. Kakao min. 65%. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, max 18°C. *składniki organiczne
Wartości odżywcze (100g): energia kCal: 5590; KJ: 2308; Tłuszcze: 33.5g; Tłuszcze nasycone: 17g; Węglowodany: 53g; W tym cukry: 36g; Białko: 7.5g; Sól: 285mg.